Verkstadsperiod på Allmän kurs under första delen av läsåret.

Allmän kurs inne i en verkstadsperiod. Varje tisdag eftermiddag erbjuds fyra valbara verkstäder: digital verkstad, röst och rörelse, qi gong eller studieverkstad. Verkstäderna ger möjlighet till fördjupning, koncentration eller verktyg för att hitta balans mentalt och fysiskt.

Lunch för SYV-are och kuratorer i närområdet

Fredagen den 10 mars kl 11-13 välkomnar folkhögskolan SYV-are och kuratorer inom pendlingsavstånd från Sigtuna på studiebesök med rundvandring, lunch och samtal.

Nytt nummer av ”The Sigtuna” snart ute.

Årets första nummer av Allmän kurs webbtidning The Sigtuna blickar framåt och bakåt utifrån skolans 100-åriga perspektiv. Här hittar du en aptitretare i form av The Sigtunas decembernummer!

Drag på Allmän kurs när vårterminen startade!

18 nya kursdeltagare på plats i Allmän kurs när vårterminen startade. Fullt ös från dag ett! Vi sjöng för födelsedagsbarn och grupparbetade kring det gångna året genom en tipsfrågepromenad.

Sigtuna Folkhögskola på Nordiska museet!

Under hösten 2016 har teatereleverna på Sigtuna folkhögskola fått uppdraget att gestaltat historiska personer och händelser på Nordiska muséet. Uppdraget gäller Halloweenlovets kvällsprogram ”Natt på Nordiska museet”.

Kraftfullt reportage om Allmän kurs!

Långt och läsvärt reportage i senaste numret av tidskriften Folkhögskolan om stolta målinriktade kvinnor på Sigtuna folkhögskola. Artikel ur Kvinnokraft Tidskriften Folkhögskolan Nr216

Sigtuna folkhögskolas pedagogiska och politiska idé på lättläst svenska

Vår allmänna kurs har jobbat med att skriva om Sigtuna folkhögskolas pedagogiska och politiska idé till lättläst svenska.

Ny allmän kurs, två inriktningar-Digital musikproduktion och Filmproduktion

För dig som är intresserad av film eller musikproduktion och som vill kombinera film/musikproduktion och allmänna ämnen på folkhögskola.

Läs Allmän kurs webbtidning

Allmän kurs har gjort en Webtidning. Här hittar du artiklar om Sigtuna folkhögskola, kursdeltagare och personal intervjuas bland annat.

Mimerkonferens 2015

Mimer-konferensen 2015 Vid konferensen uppmärksammas särskilt relationen mellan folkbildning, civilsamhälle och sociala rörelser   I början av november deltog Sigtuna folkhögskolas lärare Lena Fahlgren och Anette Lydén i den årliga Mimer forskarkonferensen ”där forskare och forskningsintresserade praktiker möts”.