Om Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola är gnista, bredd och engagemang. Här får du helt säkert möta personer med helt annorlunda erfarenheter än dina egna. På Sigtuna folkhögskola utvecklas studerande i nära samarbete med lärare och personal som har ett stort engagemang.

En normal dag på Sigtuna folkhögskola

Blivande fritidsledare debatterar kyrkans roll i arbetet för en mer rättvis värld. I skolans ateljé med utsikt över Mälaren arbetar blivande konstfackstudenter med olika projekt inför konstlinjens slututställning. På Allmän kurs planeras samtidigt inför årets studieresa till Bryssel. I en av våra konferenslokaler träffas Muslimska fredsagenter.

Personal med engagemang

Sigtuna folkhögskolas lärare drivs av ett stort engagemang för alla studerande, ämnena som de undervisar i och världen utanför skolans väggar. På skolan finns bland annat lärare som har startat radiostationer i Sydafrika, arbetat som kostymmålare på kungliga Operan och stöttat ekologiskt lantbruk på Ugandas landsbygd.

Mer än undervisning

Som omväxling från studierna på kvällarna så kan våra studerande hänga med på skolans populära kulturkvällar. Kulturkvällarna gästas regelbundet av olika kulturpersonligheter som till exempel Laleh och Mikael Wiehe. En bit bort ligger en sporthall för den som vill köra ett pass innebandy eller något annat.

Flera av kurserna går på kulturevenemang i Stockholm som teater och utställningar. I slutet på varje läsår gör flera kurser en resa till någon europeisk storstad.

Vi hoppas att en studietid på Sigtuna folkhögskola både ger nya kunskaper och stärkt självkänsla.