Lediga tjänster

Folkhögskolelärare, 50%

Uppgift

Du är ämneslärare och ingår i kompetensområde Allmän kurs. Arbetslaget ansvarar tillsammans för Allmän kurs, Allmän kurs med inriktning digital musikproduktion och Allmän kurs språkåret för deltagare med annat modersmål än svenska. Vår Allmänna kurs arbetar aktivt med teman i block, deltagarinflytande och många studiebesök.

Kvalifikationer

Du är ämneslärare med folkhögskolelärar- eller lärarexamen, skicklig på att fånga våra studerandes uppmärksamhet och ge dem det stöd de behöver. Du har ämneskompetens inom engelska och ytterligare något ämne som till exempel svenska eller svenska som andraspråk. Du är välbekant med vad det innebär att undervisa på folkhögskola. Intresse för och erfarenhet av att utveckla digitala arbetssätt är meriterande. Likaså erfarenhet av att arbeta med studerande med funktionsvariation så som till exempel dyslexi, adhd och add.
Vi ser framför oss att du är entusiasmerande, skicklig på att kommunicera och tydlig i ditt pedagogiska ledarskap. Vi har många kursdeltagare med kort skolbakgrund, svåra livserfarenheter, funktionsvariationer och/eller stora koncentrationssvårigheter.

Ansökan

Tjänsten är en fast anställning på 50%. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Rekryteringsarbetet görs löpande, tillträde den 14 augusti.
Skicka din ansökan med CV och personligt brev samt referenser till jobbansokan@sigtunafolkhogskola.se så fort som möjligt, dock senast den 6 juni.
Märk din ansökan med ”Allmän kurs”.
Frågor: Anette Lydén, lärare och samordnare för Allmän kurs, 08-592 582 58 eller anette.lyden@sigtunafolkhogskola.se
Cecilia Edin, rektor, 08-592 583 01 eller cecilia.edin@sigtunafolkhogskola.se
Facklig företrädare: Elwood Overholt, SFHL, 08-592 582 91 eller elwood.overholt@sigtunafolkhogskola.se

Sigtuna folkhögskola är en plats för lärande tillsammans med andra. Vi vill bidra till goda möten där nyfikenhet och ömsesidigt delande av kunskap och erfarenheter står i fokus. Utöver våra långa utbildningar inom behörighetsgivande ämnesstudier (Allmän kurs), kultur och ledarskap arrangerar vi kortare kurser tillsammans med våra huvudmän och andra organisationer. Vi driver också vandrarhem i samarbete med Svenska Turistföreningen. Folkhögskolan har ca 200 studerande och 30 anställda. Huvudmän är Sensus studieförbund, Sigtunastiftelsen och Svenska Kyrkans Unga.

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå