Öppet Hus

Välkommen till Öppet hus på Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola – Lördag 20 maj kl 13-16 – Manfred Björkquists allé 20

Lördagen den 20 maj kl 13-16 är alla välkomna att uppleva Sigtuna folkhögskola. Det kommer att finnas mängder av saker att göra för alla åldrar, alltifrån att besöka elevutställningar, se en barnteaterföreställning till att delta i verkstäder av olika slag. Det finns lunch och fika att köpa för en rimlig peng, allt annat under dagen är gratis.

Barnteaterföreställning

Den Där Teatern tolkar William Shakespeares Stormen. En berättelse om kärlek och förräderi där vi följer den mäktiga trollkarlen Prospero i hans kamp för rättvisa, hans dotter Miranda, vars ömsinthet får honom att se allt med nya ögon och andra figurer som den sluge Antonio och den godhjärtade Alonso. Den Där Teatern är en fri teatergrupp bestående av skådespelare som tidigare gått på Sigtuna folkhögskola.
Plats: Ullas rum, föreställning kl 14.00

Utställning

Studerande på Konstlinjen och Fotofilmlinjen ställer ut sina verk. Det finns en stor variation av tekniker: fotografi, måleri, skulptur med mera. Verk som berör.
Plats: Många olika rum i Storgården och Västergården.

Skaparverkstadimg_1624

Kom och skapa tillsammans med studerande från Fritidsledarlinjen. Gillar du att tova och tälja? Det kommer att finnas olika material att jobba med.
Plats: Uteköket bakom Ansgar, inomhus vid regn,
kl 13.00-14.30

Teater_5250013

Häng med i en öppen teaterworkshop, eller nöj dig med att titta på. Teatereleverna leker, repar, visar, bjuder in och berättar.
Plats: Ansgar, start kl 13.30 och 14.30

Följ Allmän kurs arbete

Var med och spana efter den tid som flytt – eller den som ska komma. Vi gör ett kollage om folkhögskolans historia och framtid. Se utställningar om det som producerats på Allmän kurs under året, webbtidning, musikproduktioner, uppsatser med mera.
Plats: Matsalen kl 13.00-16.00

Samarbetsutmaningarjob_20140524__d6h2944

Är du duktig på att lösa problem tillsammans med andra? Utmana dina förmågor med Fritidsledarna. Här gäller det att vara klurig och kunna samarbeta.
Plats: Uteköket bakom Ansgar, kl 14.30-15.45

Filmvisning20151117_091538

Flera filmer har producerats av FotoFilm-linjen i samarbete med andra kurser under året – här får du se några godbitar och delta i workshop!
Plats: Olof Skötkonung, start kl 13.15

Röst och rörelse

Ta chansen att träna röst och rörelse i grupp med skolans körledare JoA.
Plats: Ansgar, med start kl 14.00 och 15.00

Tipsrunda

Har du koll? Gå tipsrundan och tävla om en övernattning på vandrarhemmet för två personer.
Plats: Hela folkhögskolan, start och mål i utereceptionen (inne vid dåligt väder),
kl 13.00-16.00

Nära elden

Fritidsledarna håller liv i glöden och ger dig kanske möjlighet att grilla något i uteköket.
Plats: Uteköket, kl 13.30-15.30

Poängjakt för barn

Samla poäng och vinn ett litet pris.
Plats: Start i utereceptionen, kl 13.00-16.00

Ta det lugnt

Köp en lunch eller en fika och slappna av, antingen på uteplatsen eller inne beroende på vad vädret lockar till. Kakorna är hembakta av våra studerande och intäkterna för fikat går direkt till mikrolån via organisationen KIVA.
Plats: Matsalen i Storgården kl 13.00-16.00
Ta med familj, vänner och bekanta och kom!