Sommarkurser 2017

Varmt välkommen till årets sommarkurser!

Sommarkursveckan 14-18 augusti (v.33)

Sommarkurser

Som vanligt arrangerar Sigtuna folkhögskola ett sommarkursprogram. I år har vi många kurser att välja bland.

Välkommen till ett somrigt Sigtuna!

Låt dig inspireras på en av våra sommarkurser. Under fem dagar får du möjlighet att utvecklas och lära dig mer inom t ex  improvisationsteater, musikproduktion, måleri eller broderi. Du väljer!

Frukost, lunch, middag och fika ingår i kursavgiften och dukas upp i vår fina matsal. Samtliga kurser pågår under fem dagar, måndag till och med fredag.

Kurserna pågår under dagen med lite längre paus för lunch så du hinner smita ner och ta ett dopp i Mälaren eller äta en glass i pittoreska Sigtuna.

På kvällarna efter middagen är puben öppen, du kan låna en bok eller ett spel i vårt vardagsrum. Det kommer också att erbjudas olika aktiviter för alla kursdeltagare gemensamt – stadsvandring i Sigtuna stad, filmkväll och öppen scen. Sommarkursveckan avslutas med en gemensam grillkväll!

Välkommen!

Personal och sommarkurslärare på Sigtuna folkhögskola


Anmäl dig här


therese-szatekTeckning – Therese Szatek
Vill du närma dig tecknaren inom dig ska du gå denna kurs. I den här kursen får du öva din hand och ditt seende. Din fantasi och kreativitet stimuleras och du kommer få goda materialkunskaper inom teckning.
Läs mer här


MiaImprovisationsteater – Mia Peterson
Improviserad teater är idag en etablerad teaterkonstform. På vår sommarkurs får du träna på grunderna i denna konstform: spontanitet, närvaro, acceptans, samarbete och historieberättande. Allt i en lekfull och tillåtande atmosfär.
Läs mer här


Jonas-BredenfeldtPhotoshop – Jonas Bredenfedt
Kurs för nybörjare som vill börja lära sig bildbehandling med Photoshop. Vi går igenom flera funktioner i programmet samt hur du använder lager, masker och andra verktyg för att förbättra dina foton. Läs mer här


picturefileLogic Pro – John Thorsell
Kursen vänder sig till nybörjare som vill lära sig spela in och producera musik i Logic Pro X. Vi går igenom hur programmet är uppbyggt och hur man kan använda olika instrument- och effektpluggar. Vi kommer även prata om inspelningsteknik, mikrofoner och hur man kan tänka kring arrangemang och mixning.

Läs mer här


Digital fotografi/lär dig din kamera – Annika Skoglöv fotoannikaskoglov-8674

I denna kurs får du lära dig kamerans funktioner som slutare, bländare och ISO. Vi kommer varva teori med praktiska övningar. Läs mer här


Dag ThelanderManusskrivande – Dag Thelander
Praktisk workshop i att skriva manus. Övningar, feedback och lite teori hjälper deltagarna att komma igång och att komma vidare i sitt skrivande. Lika givande för nybörjaren som för den erfarne skribenten. Läs mer här


 marianne_lagercrantz_350x350Kreativ akrylmålning – Marianne Lagercrantz
Vi undersöker akrylmediet genom att experimentera med yttre och inre bilder.
Vi arbetar med vår berättelse. Vi går in i färgen och arbetar fram vår egen personliga palett. Vi utvecklar ett arbetssätt du kan ta med dig hem. Fria uppgifter. Vi börjar dagen med övningar sen ett tema för dagen och på eftermiddagen genomgång av dagens arbete. Vi arbetar till frigörande musik med stora penslar palettkniv och svampar. Vi tittar på konstnärer och inspireras av dem.

Läs mer här


Sista anmälningsdag 21 Maj

Alla kurser på folkhögskola är avgiftsfria. Du betalar för kost och logi samt ev. materialkostnad. Du kan vara dagdeltagare och endast betala för kost i samband med kursen. Vi kommer att prioritera de som bor. Kostnad för kost under kursveckan är 2695 kr.

Del i dubbelrum, dusch och toalett på rummet Inkl. kost 4275 kr.
Enkelrum, dusch och toalett på rummet inkl. kost 5075 kr.
Del i dubbelrum, dusch och toalett i korridoren inkl kost 3875 kr.

OBS! Ev materialkostander kan tillkomma för olika kurser.

Samtliga kurser är fem dagar långa.

Sigtuna folkhögskola förbehåller sig rätten att ställa in kurser vid färre än 10 deltagare. I översikten nedan hittar du de kurser som kommer att äga rum.

Avbokningsregler

Efter sista anmälningsdag skickar vi en faktura med anmälningsavgift om 500 kr.

Vid avbokning tidigare än 30 dagar före kursstart utgår ingen avgift.

Avbokning 2-29 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften.

Avbokning senare än 1 dag före kursstart faktureras 100% av kursavgiften.

Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften.

Kursavgiften betalas vid ankomst.

 

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå