Sommarkurser 2014

 

Varmt välkommen till årets konstvecka på Sigtuna folkhögskola!
I år erbjuder vi sju sommarkurser inom olika områden. Samtliga kurser är kostnadsfria och du betalar endast för kost och logi.

Alla priser avser helpension med boende i enkel- eller dubbelrum. Sista anmälningsdag för kurserna är 13 juni 2014, besked om plats lämnas till dig under vecka 24/25, då får du mer detaljerad information om respektive kurs.

Sigtuna folkhögskola förbehåller sig rätten att ställa in kurser vid färre än 10 deltagare. Anmälan är bindande, men plats kan överlåtas till annan person om detta meddelas i förväg. Avanmälan möjlig mot uppvisande av läkarintyg.

 Välkommen till ett somrigt Sigtuna!

Improvisationsteater

3 dagar, 13- 15 augusti 2014

Kursledare: Mia Peterson

Improvisationsteater är teater minus manus. Den mest kända formen är teatersport. Hur kan man spela teater utan att veta vad som kommer att hända? Jo, genom att arbeta med övningar för ökad spontanitet, närvaro, acceptans, samarbete, storytelling och improvisationsteatertekniker.

Läs mer om kursen

Bind din egen anteckningsbok & gör en boklåda som hör till

2 dagar, 11-12 augusti 2014

Kursledare: Cecilia Levy

Lär dig enkla tekniker för att binda in egna skiss­/ anteckningsböcker, fotoalbum, gästböcker eller Artist’s Books.

Du lär dig grunderna i handbok- binderi och vi tittar på olika material. Under kursen tillverkar vi dessutom varsin vacker boklåda att förvara anteckningsböckerna i. Inga förkunskaper behövs.

Läs mer om kursen

Teckningskurs

2 dagar, 13-14 augusti 2014

Kursledare: Mattias Adolfsson

Kursen kommer bygga på en rad teckningsövningar, blandat med teoretiska pass och exempel på hur andra tecknare arbetar, både historiska och nutida. Om vädret tillåter kommer vi att låta Sigtuna inspirera, och om inte låter vi fantasin härja fritt i klassrummet.

Läs mer om kursen

Grunderna i filmredigering med Apple iMovie

11-12 augusti, 2014

Kursledare: Jonas Bredenfeldt

Vi går igenom hur du redigerar en film med Apples program iMovie, från ax till limpa. Du kommer att lära dig att importera material från din kamera, hur du redigerar samt hur du till slut exporterar din färdiga film för olika ändamål. Vi varvar teori med praktik och går igenom klippteknik, ljudläggning, övergångar, ljud och bildeffekter samt andra funktioner i programmet. Vi tillhandahåller filmmaterial, men om du hellre vill använda eget material så går det bra. Kursen vänder sig till nybörjare som vill lära sig grunderna i redigering av film.

Läs mer om kursen

Fotoredigering med Adobe Photoshop CS

2 dagar, 14-15 augusti 2014

Kursledare: Jonas Bredenfeldt

Vi kommer att gå igenom grundläggande funktioner för redigering och behandling av foton med Adobe Photoshop CS. Kursen är tänkt för nybörjare eller för dig som vill lära dig Photoshop som verktyg för grundläggande bildbehandling. Vi går igenom hur digitala bilder fungerar och hur man kan arbeta med dem. Vi går naturligtvis också igenom grunderna för många av funktionerna i Photoshop och hur du använder t.ex. masker och andra verktyg för att förbättra och förändra dina bilder. Inga förkunskaper krävs förutom grundläggande datorvana.

Läs mer om kursen

Maraton-filmverkstad

3 dagar, 13-15 augusti 2014

Kursledare: José Segura

Kursen pågår under tre intensiva dagar. Vi går igenom förproduktion; att komma på idéer, skriva manus, rita storyboard. Vi producerar; filmar och dokumenterar ”behind the scenes” och efterproducerar (redigerar) både bild och ljud. Vi avslutar med en filmpremiär den tredje dagen med inbjudna gäster. Vi jobbar med proffsutrustning och erbjuder möjlighet att nå ett tekniskt högkvalitativt resultat. Tidigare erfarenhet inom film är bra, men det är inget krav. Var peppad! Att göra film är en spännande utmaning!

Läs mer om kursen

Animationsworkshop

3 dagar, 13-15 augusti 2014

Kursledare: Karin Ahlin

Animera i Stop-motion-teknik. I kursen jobbar vi med korta skrivövningar, laborerar med storyboard och experimenterar med spänningen mellan bild och ord. Kursen lär ut grunderna i animation inom tekniken stop-motion och resultatet blir en kortfilm. ta med Alla deltagare tar med sig egen kamera (med batteriladdare och USB-sladd för att föra över bilder i dator). Grundläggande datavana krävs, samt grundläggande kunskap om sin egen kamera (skärpa, manuellt fokus, överföring av bilder till datorn, bildstorlek etc.)

Läs mer om kursen

 

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå